tisdag 16 augusti 2011

Mina drömmar


Jag vill berätta om två drömmar som är återkommande. Och då menar jag verkligen återkommande. Den ena drömmen hade jag när jag var liten, tills jag var ca 7 år, och den andra har jag haft sedan jag var slutet på tonåren. De här drömmarna är jättespeciella för mig, för jag vet att dom har någon slags betydelse. Inte på så sätt att dom ska säga något om framtiden utan att dom berättar något om mig själv, som jag inte riktigt förstår. Låt mig börja med den första:

Den här drömmen innhåller mycket känsla och audio. Och jag minns när jag var liten att jag inte hade någon bild till min dröm som var hemskt obehaglig. Jag kände alltid ett starkt obehag i min kropp, mina öron susade och jag vaknade och grät massor av den. Känslan satt i hela dagar. Efter ett par år fick jag en slags bild, men jag vet fortfarande inte om jag har tolkat mina sinnen efter drömmen eller om det är faktiska bilder från drömmen. Men det är som spetsiga koner som kommer upp ur golvet. Så spetsiga att dom är farliga och ramlar man på dom genomskär de en. Och emellan springer en liten gul rädd kyckling.

Idag vet jag att den hemska drömmen var fylld av ångest, och att det var en slags panikångest attack dröm jag fick som var återkommande. När jag tänker på det, är det hemskt, att veta att jag hade ångest, undermedvetet redan som så liten. Alkoholiserade föräldrar.

Min andra dröm består av djur. Oftast hamstrar för det har jag haft en eller flera av hela min uppväxt, mest från det att jag var 6-10. I drömmen lever mina djur i en paralell värld som jag bara kan komma till när jag har min dröm. Och i min dröm har jag en massa hamstrar, sprecis som förrut, och varje gång jag drömmer, vilket kan gå flera månader emellan, så har samma (inte riktigt) tid gått där. Så en del djur är döda, många hungriga och törstiga, eftersom all mat och vatten, sen förra gången jag drömde, har tagit slut. Så jag har panik i drömmen, att ge dom mat och försöka pyssla om dem så gott jag kan medans jag är där, och i drömmen är jag medveten om att jag bara kan komma dit ibland och att jag aldrig vet när nästa gång kommer att bli. Ett par gånger på senare år, har hamstrarna byts ut mot en (min?) bebis. Den är levande varje gång jag drömmer, men paniken är total, över ett hungrigt och gråtandes spädbarn.

Dom här två drömmarna är väldigt speciella, men jag tror inte att jag är den enda som bär på speciella drömmar. Goda eller onda.
Jag tror att det kan vara bra att berätta om dem. Kanske har någon en eller flera tolkningar?

Vad drömmer du?













Nytt jobb

I sommar har jag varit riktigt flitig med att söka jobb. Allt från makeup till äldrevård mest. Vart uppringd och erbjuden att komma på arbetsintervjuv för ett privat hemtjänst företag, FancyCare. Eftersom jag precis varit sjuk i över en vecka så fick jag bryta första intro dagen, för jag var så matt och varm, och idag kunde jag fortsätta. Men imorse var ingen rolig historia alls. Fick panikångest, så hulkandes drog jag mig ner på stationen. Pratade med Alex på telefonen och träffade honom några minuter eftersom han ändå slutat sitt nattpass. Han gav mig nån slags styrka, så när jag såg bussen rulla in på stationen, kände jag plötsligt att jag kunde sätta mig på den, så jag sa snabbt "Puss o hej" nu skulle jag minsann jobba!

Jag är så glad att jag gick dit! Haft en fantastisk dag, gäller vårdtagare som kollegor. Är lite orolig för att gå vilse i Rimbo, men om ett par veckor kommer allt flyta på tror jag!


Buzzador