måndag 10 augusti 2009

Vi hälsar Sony välkommen hem! (Uppdaterad med nytt videoklipp!)

VI HÄLSAR SONY VÄLKOMMEN HEM!

Familjen har utökats! Igår var vi hos Ladugårdens tamråtsuppfödning i Hallstavik för att ta en titt och bekanta oss med Gangsta in tha hood, som hans namn är på stamtavlan. Men här hemma går han under namnet Sony.

SDC11403

I förrgår köpte vi en liten resebur till Sebastian för att kunna ta med honom till uppfödaren och låta dom träffas. Vi hoppades att dom skulle komma överens, och det var positivt när vi satte dom ner tillsammans var att se att deras storlek inte skillde mycket alls. Sony är ca 1 månad äldre än Sebastian. Vi lät dom springa i vardagsrums soffan, vilket var ett neutralt ställe för dom båda. Dom sprang omkring en bra stund, och brydde sig inte alls om varandra, medans jag och Alex, pratade med Johanna som är uppfödare, fikade lite, och lärde oss mer om taråttan. Tillslut hände det som vi väntade på, ett litet slagsmål, och Sebbe for direkt till mig för trygghet. Efter det, var dom båda rädda och undvek varandra som.. Ja pesten faktiskt. Men när man förde ihop dom igen sen bråkade dom inte, och allt såg positivt ut. Så efter ett par timmar satte vi ner dom i den lilla reseburen för det ultimata testet. Skulle dom bråka rejält så skulle det var i den, eftersom den är så trång. Men det gick bra! Dom t.o.m. la sitt gnabb åt sidan, och myste ihop sig under resans gång på väg hem. Väl hemma gjorde vi rent den stora buren, möblerade om, satte in den nytvättade hamocken, och förde in båda herrarna samtidigt. Vi såg till att bur-luckan var öppen och att dom lätt kunde springa ut på soffan/sängen, ifall det vart för hett om öronen i buren, precis så som Johanna gett oss goda råd att göra. Under kvällen sprang dom båda i sängen, slagsmål bröt ut, men inget farligt alls. Sebastian vill gärna rida Sony, vilket Sony accepterar många ggr och länge innan han tillslut sa ifrån, såklart. Det största bråket var imorse, då faktiskt Sony attackerar Sebbe, till synes oprovoserat, och han vart riktigt arg! Här fick jag tillslut komma in och distrahera pojkarna lite. Vette sjutton vad som sades på “Råttiska” den stunden och som gjorde Sony så fruktansvärt arg.

Här är ett klipp när pojkarna träffades för första gången hos uppfödaren.

Det var verkligen en upplevelse att få se så många råttor i olika färger och täckningar, och storlekar! Jag fick se ett par hanar som var det största råttor jag sett, vilket jag utbrister och får till svar “Stora?  Nejdå, det där är knappt vuxna, dom är bara 5 månader. Dom blir större, men jag har tyvärr inga fullvuxna att visa” Jag och Alex tappade hakan. Dom såg ju ut som Marsvin i storlek, eller mindre kaniner.

Titta får ni se, underbart söta råttor i alla möjliga storlekar, täckningar och färg.

 

Johanna berättade för oss att hon hade adopterat en hona från en orm-mat uppfödare. Alltså där man föder upp råttor strategiskt för att sälja som orm mat… Den honan hon tog, var såklart också gravid och i den kullen fanns Sony! Så vår lilla sötnos, skulle blivit orm mat :S

Ödet kan verkligen gör svängningar, istället sitter han och myser i sin rena varma bur med Sebastian. Luckan är öppen och han kan bara ta sig en liten tur om han vill. Nu har har kärlek och trygghet. Nu har han ett bra liv :)

Ska ta mer bilder och mer filmer framöver!

Buzzador