måndag 13 april 2009

Free sample kit från Everyday minerals. (Recension)

minerals Beställde mitt första “Free sample kit” från Everyday Minerals för ca 2 månader sedan, och tycker verkligen att det är bra, och har nu skickat efter mitt andra “Free Sample kit”. I ett “Free sample kit” ingår:

  • 3 st Mineral foundation
  • 1 Blush
  • 1 Councealer/face (Face: highlighter, puder, etc, vart man nu vill använda dom färgerna någonstans från den kategorin.)

MINERAL FOUNDATION

Foundations everydayminerals Underton
Förra tillfället tog jag tester från olika kategorier vad gäller underton. Har lärt mig att jag är Olive, och att min hud faktiskt går lite åt det gröna, vilket märks speciellt när jag använder foundations som oftast är åt det orangea eller rosa hållet. Dessutom är jag väldigt ljus på vintern, och varje kategori har sedan en mängd olika nyanser.

Formula
Inte nog med detta kan du också sedan välja vilken formula du vill att din foundation ska ha. Du kan välja följande:

  • Semi-matte
  • matte
  • intensive
  • original glo

Personligen gillar jag original glo (Glow) Vilket ger en naturlig lyster till huden, och är inte hel-täckande. Semi-och matte ger en mer eller mindre matt finnish och intensive, är väldigt täckande. Dock vill jag påpeka att dom är påbyggbara så visst kan jag lägga på flera lager av original glow och på det sättet själv varierar min täckningsgrad beroende på tillfälle, vilket är ett alternativ jag väljer även om det går åt mer produkt och tid.

BLUSH  (Svenska: rouge) blush everyday minerals

Här kan du självklart välja en hel del färger och nyanser, allt från ljusrosa till lila faktiskt. Stor variation.

Formula
Rougerna kan även dom väljas i lite olika varianter.

  • Matte – None sparkle sensation
  • sheen –constellation of colour
  • shimmer – satin iridescence
  • Lucent - transparent vonders

Jag har bara testat matte, vilket är som det låter en matt rouge. Och är en ganska vanlig “finnish”. Eftersom jag inte testat de andra kan ni läsa ovan som är det som står på deras hemsida. Låter fint men vad betyder det? Min tolkning av det hela är att sheen kan nog vara kanske som “original glo” men visst kan det kanske vara en blanding av färger för ett mer naturligt utseende. Shimmer betyder skimmer på svenska så jag antar att dom menar att det skimmrar, och lucent är en mer svag rouge, eftersom den delvis är genomskinlig.

CONCEALER / FACE

Här kan du välja bland två kategorier, men fortfarande bara välja en produkt. I min första beställning vart jag superglad när jag såg att dom hade en grön concealer! Grön concealer tar ut det röda i ansiktet, och min kamp mot mina röda näsvingar är nästan över! I kategorin Face har de blandade prudukter, som puder för hela ansiktet, puder som highlighter, kontur, etc. Det är lite grann så att det finns färger som kan användas till mycket. Dom t.om. tipsar om att använda en del färger till att göra ditt eget läppbalsam eller läppglans av. Jovisst! Jag ska gå in mer på det i mitt nästa blogg inlägg.

Så vad kostar kalaset för Free är det ju aldrig eller hur? Men väldigt nära faktiskt. Jag tänkte att man kanske skulle ändå behöva betala för paketering men man betalar faktiskt bara själva frakten och för 5 produkter är inte 41 kr mycket! ( detta vad gäller kort betalning som VISA) Dom kommer i små söta burkar och dom har tom sil ( om det är vad det heter på svenska) så att du ska kunna kontrollera mängden produkt du vill ha ut, bättre. Och så lite är det inte heller. Jag har använt en burk sådär 10ggr nu och jag har några gånger kvar, skulle gissa att man kan räkna med 6-12 användningar, säkert mer, i alla fall för min del, ens mängd man applicerar, och ansikte är ju så individuellt.

www.everydayminerals.com

Jag rekomenderar starkt att du besöker sidan. Dock är det, det störta minuset jag har att ge. Först och främst måste du bli medlem, vilket kan kännas lite jobbigt första gången eftersom man är, i alla fall jag, trött på alla medlemskap hit och dit. men ja märkte att det lönade sig vid min andra beställning idag då mina adress uppgifter etc fanns sparade, och sparade mig på så sätt tid nu. Jag och en kompis som också beställt från sidan, fann den svår att hitta på vid första anblicken. Man måste lägga “Free sample kit” i sin Korg innan man sedan går vidare i övre menyn och väljer foundation, cheek, concealer/face, och då kommer du att vid val av varje produkt kunna välja “Pick to kit” eller liknande formulering.

Paketet är litet och levererades efter ca 1½v i min brevlåda, mycket omsorgsfullt inlindat och skyddat på stötar och smällar längs vägen. Allt var helt.

Slutligen vill jag tipsa om att man kan applicera dess som är i puderform på många edmsätt. Faktiskt t.o.m med händerna. Speciellt concealer. Dock rekomenderas en typ av borste till foundation, gärna en som inte är för mjuk, utan en aning fastare så du kan  verkligen blanda ut och få ett jämnt resultat. Du kan på sidan tex köpa denna borste som är avsett för sina produkter från Everyday minerals.

Idag beställde jag:

Foundation: Olive olive fair

 

 

Olive-Olive fair. Den jag fick med i mitt första paket och älskar.

 

 

 

olive sweet almond

 

 

 

Olive-Sweet almond. Samma underton men en aning mörkare inför sommaren.

 

 

 

olive light almond

 

 

 

Olive-Light almond. Denna ska likna den ovan, men inehålla mer gröna toner.

 

 

 

Jag hoppas att ni funnit denna läsning intressant och var inte rädda för att testa. Detta är bra produkter och fungerar för känslig hy! Har ni några som helst frågor skriv dom i kommentarer så svarar jag där så snart jag kan.

Buzzador