måndag 22 september 2008

Min viktnedgång


(Bilden föreställer mig före och efter viktnedgången-> )

I våras bestämde jag mig engång för alla att jag skulle gå ner i vikt. Att jag åtminstonde skulle ner till en vikt jag varit i förrut, och att jag skulle bli bekväm i min kropp. Jag har alltid kämpat med min vikt, men jag har aldrig vägt så mycket som jag gjorde i våras. Min längd vet ni redan, och till det passar inte 66 kilo.

Eftersom jag försökt gå ner förrut och också lyckats hålla min vikt genom att tänka på vilken mat som var bra och motion som passade mig, hade jag en aning om hur jag skulle gå tillväga. För det första bestämde jag mig för att inte ta några genvägar. Alltså inga mediciner eller pulver, utan vanlig mat och vanliga promenader och träning. Jag gick i princip en 20 mins rask promenad varje dag, och jag åt den mesta maten med en stor mängd sallad till. Helst mer sallad än annan mat. Mycket frukt och vatten, och en underbar pojkvän som höll fast mig när godissuget vart för stort^^

Kilona rasade. Och eftersom jag skrev upp varje vecka vad jag vägde och fotograferade mig, såg jag verkligen med egna ögon att jag minskade i vikt och i mått. Mina gamla kläder började passa, och motivationen var på topp!

Nu över sommaren har jag levt med min nya vikt som är på 58kg vilket var mitt andra delmål, och jag håller vikten. Nu har jag satt igång igen, och ska ner till 54 kg, det jag brukade väga helt enkelt.

Så bloggen är ju ett yperligt forum att berätta om hur det går för mig!

Buzzador