onsdag 17 juni 2009

Stockholm shopping med Annelie. (MIN FÖSRTA MAC!!!)

Stockholm shopping med Annelie. (MIN FÖSRTA MAC!!!)

Igår skulle Annelie på synundersökning i Danderyd så vi bestämde att vi skulle knata lite längs drottninggatan, kanske ev shoppa lite, och jag bestämde mig för att gå till MAC disken i pub-huset.

Annelies synundersökning gick bra, hennes syn hade inte försämrats, och hennes skelning hade blivit bättre, vilket var en relief på hennes budget eftersom hon kunde behålla sina gamla glas. och när vi kom ut från Danderyd sken solen, så man kunde inte mycket annat än bli glad!

SDC10908

Vidare in mot stockholm skämtar jag med Annelie om vilket flyt vi ska ha när vi kommer in till stockholm, om hur det kommer vara REa på REA på REA! I kid you not! Det var REA överallt! Här skämtar man och så är det sant. Vi klagade inte, kan jag säga! Första stoppet var UR&Penn som hade 50% på alla smycken i butiken! Woho! Jag behöver ett nytt halsband tänkte jag och försökte välja en… först. Omöjligt. Plockar på mig 3 st först, känner mig nöjd och ställer mig i kassan. Priset var sådär 117kr. Jag häpnar, tittar på kvittot och tänker att det måste ju nästan vara fel.. Men icke, så gissa om ja kunde hålla mig från att köpa lite till?.. Nej. Men det var 6 saker från Ur&Penn för under 200kr. Wow!

SDC10933
Långt halsband

SDC10934
Långt halsband

SDC10937

SDC10939

SDC10935

SDC10936

Annelie köpte på Ur&Penn:

SDC10932

SDC10929

Efter vår stund på Ur&Penn så knorrar det till i Annelies mage och hon ser ett korvstånd. så vi går dit och köper varsin korv. Han som sålde korven verkar vara Amerikan, för han pratar helst Engelska utan brytning, vilket fick mig och fundera.. “ went to Sweden to sell hotdogs” ? Och nu kommer vad jag skulle vilja kalla korv insidencen. Jag går iväg mot en papperskorg för att slänga mitt papper när jag ätit upp min korv, och ja känner nån som väldigt lätt stöter till mig på armen, men över hela min a ANDRA arm och bröst ser det ut som nån, typ spytt korv över mig! Nja inte riktigt, men det var ganska mycket klass för en millisekund som ja inte märkte av. Så typiskt på min ljusrosa sommar jacka :( Men Annelie hade vatten på flaska så vi försökte och lyckades faktiskt få bort det mesta. Ja skrattade åt det hela iaf. Var kom allt ifrån lixom??

Sen gick vi vidare och började se alla dessa REA skyltar ( jag skulle fotat dem) och Annelie och jag bara tittar på varandra och inser att mitt skämt jag hade sagt tidigare på tunnelbanan, var sant! Det var rea överallt, tokmycket rea!

Vi tittade en bra stund på skor, men vi hittade inget så det bar av till H&M istället. Egentligen vill man inte handla på H6M för H6M finns i Norrtälje, fast å andra sidan går det inte att jämnföra, då sthlm har ett sjukt sortiment, och tadaa, dunder REA. Men jag hittade inget speciellt på rea däremot såg jag det sötaste sköna byxor! Typ som linne byxa fast inte i linne, och med mud i midjan, så helt perfa! Hittade också ett par svarta, och jag är alltid på jakt efter svarta byxor.

SDC10924

SDC10954

SDC10952

Annelie köpte på H&M:

SDC10921

Hon köpte även en som gick i orange färg, men ja glömde fota den. Men samma mönster och modell.

Efter det här kom jag på att jag skulle gå in på PUB och gå in till MAC disken och be dom testa ut en foundation till mig. Tjejen vid disken är upptagen ett bra tag med att testa ut foundation på en annan, men jag väntar tålmodigt medans hon ursäktar sig på lite halvdålig svenska. Tillslut blir det min tur och jag får sminka av mig och sen börjar hon applicera ( Skulle velat ha det här på bild, men så långt tänkte inte jag vilket ja inte kan fatta! :( ) Och hon kommer fram till att jag är NC 15 Det vart jag lite förvånad över, eftesom jag trodde att jag skulle vara en NW. Alltså att jag skulle ligga åt det varma hållet, istället för kalla. Medans hon testar på mig kommer andra kunder och ja märker att hon har väldigt svårt med svenska språket så jag säger till henne, eftersom ja märker att hon är Amerikan, att jag kan bra engelska så hon kan prata engelska med mig. Haha, va glad hon vart! Så vi pladdra på Engelska, vilket även var en lättnad för mig med, eftersom många makeup kunskaper ja har, har ja lärt mig på engelska, och att försöka hitta det svenska ordet för nått man lärt sig på engelska  är inte lätt! så vi var båda nöjda. Jag går därifrån med Mac studio fix foundation, vilket är en flytande foundation. En borste att applicera foundation med, i nr 109, en pump till foundation flaskan och ett sample på Mac’s ansikts primer Prep and Prime. Jag testade den, men den var så glittrig, så vi får se va jag tycker om den efter att använt den ett par ggr nu då. Ska börja med att använda foundation utan primer ett par ggr först så ja känner skillnad.

Jag var eld och lågor när vi gick därifrån, wow, jag äger mina första MAC produkter! :D

SDC10916
I min nya foundation, och MAC Hello kitty Blush (minns inte vilken)

SDC10912

SDC10917

SDC10945

SDC10947
Ouch!

Efter att ha låtit Annelie vänta på mig länge ine på MAC vill hon gå i sin favvo affär. Indiska. Hon hittar en supersnygg väska, kaffe med kardemumma smak bla och lite olika te sorter. Kaffe med kardemumma var gott!

SDC10913

SDC10955

SDC10956

Efter allt shoppande landade vi på Resturant London och vi åt Souvlaki, jag med fläskkött och Annelie med kyckling, Mums! sen testade vi McFlurry Marängswiss som efterätt och sen var kl 20 och det bar av hem. Väl hemma spelade vi lite Sims 3, testade och fotade våra saker och drack kaffe med kardemumma smak. Tack gumman för en underbar dag!!!

Yay, jag äger mina första MAC produkter!!!

 

Buzzador